ЮЗУ откри най-модерното телевизионно и звукозаписно студио - blagoevgrad.utre.bg

ЮЗУ откри най-модерното телевизионно и звукозаписно студио

19 февруари 2019, 20:00 | blagoevgradutre
 • Снимка:
  ЮЗУ "Н.Рилски"

 • Снимка:
  ЮЗУ "Н.Рилски"

 • Снимка:
  ЮЗУ "Н.Рилски"

 • Снимка:
  ЮЗУ "Н.Рилски"

 • Снимка:
  ЮЗУ "Н.Рилски"

 • Снимка:
  ЮЗУ "Н.Рилски"

До края на месец септември ще бъде открит и театър

С водосвет днес официално бяха открити филмово - телевизионното студио и звукозаписното студио в Югозападния университет „Неофит Рилски“, създадени по проект "Интегриране на историческите и археологическите ценности от българо-гръцкия трансграничен регион в една устойчива тематична туристическа дестинация" по програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция- България 2014-2020.
На събитието присъстваха ректорът на Югозападния университет „Неофит Рилски“ проф. д-р Борислав Юруков, деканът на Факултета по изкуствата и ръководител на проекта проф. д.изк.н. Йордан Гошев, зам.деканите на факултета проф. д.н.к Васил Марков и проф. д-р Емил Куков, преподаватели, студенти и гости.
Новите студиа, разположени в Учебен корпус № 8 (бившия механотехникум) отговарят на най-съвременните световни изисквания. Те ще се ползват от над 300 студенти, обучаващи се във Факултета по изкуствата.
Проф.Гошев определи студиата като многофункционални и отбеляза, че в тях студентите ще получават още по-добра практическа подготовка, ползвайки най-съвременните технологии.
В студиата ще се създават документални и рекламни филми за визуализация и популяризация на нематериалното културно богатство, ще се събират, записват и съхраняват танцов, музикален и песенен фолклор, като ресурс за развитието на културния туризъм от двете страни на българо-гръцката граница.
Факултетът по изкуствата работи активно по създаването на нова и модерна база, в която да се обучават и работят студентите и преподавателите. Предстои откриването на Лаборатория по културен туризъм, която е разположена в Учебен корпус №1, финансирана по проект "Интегриране на историческите и археологическите ценности от българо-гръцкия трансграничен регион в една устойчива тематична туристическа дестинация" по програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция- България 2014-2020.
До края на месец септември тази година ще бъде открит и театърът, който също  ще бъде разположен в Учебен корпус № 8.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета