Освободиха директора на ДГС - Кресна - blagoevgrad.utre.bg

Освободиха директора на ДГС - Кресна

19 февруари 2019, 19:08 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    БНР

Проверката в района на „ДГС Симитли” още продължава

От днес директорът на „Държавно горско стопанство Кресна” инж.Димитър Терзиев е освободен от длъжност. Договорът му за управление е прекратен едностранно и без предизвестие от директора на Югозападното държавно предприятие инж. Дамян Дамянов. Основание за това е констатирано бездействие, довело до нарушения по чл. 265 от Закона за горите. Припомняме, че във връзка с медийни публикации директорът на ЮЗДП разпореди проверка, която установи нарушения в държавни горски територии, стопанисвани от „ДГС Кресна” – изграждане на временни пътища и сондажи.
На служителите на териториално поделение „ДГС Кресна”, изпълняващи длъжността зам.директор, старши лесничеи и горски надзиратели, допуснали констатираните нарушения на територията на охраняваните от тях участъци, ще бъдат наложени дисциплинарни наказания по Кодекса на труда.
На нарушителя „Пътпроект 2000” ООД, представляван от Любен Симеонов – управител, е съставен констативен протокол и акт за установените нарушения на чл. 265 от Закона за горите. Същият е връчен на фирмата и изпратен в РДГ Благоевград за издаване на наказателно постановление. Санкцията, предвидена за нарушение от юридическо лице по този член, е в размер до 15 000 лв.
За предприемане на всички необходими действия по извършване на проверка, касаеща установяване спазването на законите в Република България, Югозападното държавно предприятие сезира Районна прокуратура гр.Сандански и Окръжна прокуратура Благоевград.      
До назначаването на титуляр временно „ДГС Кресна” ще се ръководи от инж.Ваня Мицова - главен лесничей.
Проверката в района на „ДГС Симитли” още продължава.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета