Утре в Банско приключва конкурсът за мартенички - blagoevgrad.utre.bg

Утре в Банско приключва конкурсът за мартенички

20 февруари 2019, 09:23 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Банско

    Крайният срок е 21 февруари

Той е под надслов "Нека заедно посрещнем Баба Марта"

За втора поредна година Общинска администрация Банско организира конкурс за изработка на традиционни, уникални и нестандартни мартенички. Той е под надслов "Нека заедно посрещнем Баба Марта" и цели повишаването на интереса сред децата към българските традиции и обичаи, както и приучаването им към работа в екип.
Всички желаещи от 6 до 18 години, могат да се включат в инициативата, като компетентна комисия ще оценява кандидатурите в четири възрастови групи. Децата могат да участват самостоятелно или групово, като мартениците следва да бъдат аранжирани на картонено табло, надписани с трите имена на индивидуалният участник или наименование на групата (класа, училището). Максималният брой творби за представяне на всеки участник е 3, а крайният срок за тяхното представяне - 21.02.2019г., на адрес: Посетителски информационен център, гр.Банско, пл. "Възраждане" №4.
Награждаването ще се състои на 1 март от 11.00 часа на площад "Н.Вапцаров". Всички творби ще участват в изложба на открито под надслов " Да окичим пътеката на Баба Марта", а наградените творби ще бъдат отличени с грамоти.
Събраните мартенички от предишното издание на конкурса, ще бъдат дарени за мартенския базар на социалните заведения в Община Банско.
За повече информация: 0749 88580, 0888 251095, Посетителски информационен центърКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета