Избрани Новини

Тече изпълнението на културен проект в Белица

Изпълняват се ремонтни дейности на сградата на НЧ "Георги Тодоров“

Тече изпълнението на проект „Възстановяване на обекти с историческо и културно значение и опазване на материалното и нематериалното културно наследство в Белица и Македонска Каменица”, с реф. № CB006.1.21.191, финансиран по Програма Интеррег-ИПП за трансгранично сътрудничество България-БЮРМ 2014-2020.
Водещ партньор по проекта е Културно-информационен център „Романса“, Македонска Каменица, а проектен партньор е Читалище „Георги Тодоров – 1885“, Белица. Изпълнението на проекта стартира на 20.09.2017 г. и ще приключи на 19.04.2019 г. В рамките на проекта се изпълняват ремонтни дейности на сградата на Читалище „Георги Тодоров – 1885“ в Белица с възложители Община Белица и Народно Читалище „Георги Тодоров – 1885“, закупуване на оборудване за нуждите на Културно информационен център „Романса“ в Македонска Каменица. В рамките на проекта се изпълняват и дейности по информация и публичност, а след приключване на ремонтните дейности ще бъде проведено и официално откриване на обекта в Белица. Общият бюджет на проекта е в размер на 367 499.96 евро.
Изпълнението на всички предвидени по проекта дейности ще осигури запазването на културното наследство и за бъдещите поколения и ще осигури необходимата база на единствените културни институции в региона на Белица, България и Македонска Каменица, Македония, давайки предпоставка за организирането на все повече и качествени културни събития в района.
На 26.02.2019г. от 11:00 ч. местно време, ще бъде проведена пресконференция в заседателна зала на общински съвет – Белица, ул. „Георги Андрейчин“ №15, гр. Белица. Всички заинтересовани лица са добре дошли! На пресконференцията ще бъде представена по-подробна информация относно проекта, изплълняваните дейности, очакваните и вече постигнати резултати.
Тази публикация е направена с подкрепата на Европейския съюз, чрез Програма за трансгранично сътрудничество Интеррег-ИПП България-БЮРМ 2014-2020. Съдържанието на тази публикация е отговорност единствено на Народно Читалище „Георги Тодоров – 1885“, Белица и по никакъв начин не трябва да се възприема като израз на становището на Европейския съюз или на Управляващия орган на Програмата.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов