Избрани Новини

Време е за снежно кино!

Започва Кинопанорама "SNOW CINEMA – филми за ски и сноуборд“

Време е за снежно кино! Започва традиционната Кинопанорама „SNOW CINEMA – филми за ски и сноуборд“.

На 21, 22 и 23 февруари от 19:00 ч. в киносалона на Посетителския информационен център в Банско ще бъдат прожектирани едни от най-добрите филми за ски и сноуборд – олимпийски спускания, фрийрайд, скикайт, прекосяване на Антарктика със ски и смразяващи линии.
Програмата включва 10 филма от Канада, Ислания, Австрия, Япония, Италия, Швейцария и Германия. Продукциите са снимани на невероятно отдалечени места за ски и сноуборд от Южния полюс до Канада, спускане със ски в Хималаите, Исландия, Антарктида, Алпите и Япония.

Акцент в програмата е филма „Руси – Коломбин – дуел за върха“. Това е историята на двама млади спортисти, които делят всичко и се надпреварват в стил ски алпийски дисцпилини по време на най-голямото ски събитие в света – олимпийските зимни игри в Сапоро през 1972г.

Не пропускайте и австрийския филм „Ничия земя – експедиция Антарктика“ на световния фрийрайдър Матиас Майер, който спечели Награда на публиката на Банскофилмфест 2018 г. Програмата включва както чисто екстремни филми, представящи предизвикателствата пред волята и духа, така и теми за планинарската култура и значимостта на зимните спортове като начин на живот.
Колко са готови да рискуват екстремните фрийрайдъри? Имат ли граница възможностите и рисковете, колко струва страстта към планината – това ще разберем от героите на филмите, световни имена в ските и сноуборда.
Традиционната кинопанорама Snow Cinema е емблематично събитие от зимния културен календар на Банско и региона. Организатори са Община Банско и Сдружение „Международен фестивал на планинарския филм“.  Вход свободен.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)