Избрани Новини

Благотворителен базар събира средства за Скребатно

Организира го Сдружение "Движение Ние, жените"

Сдружение  „Движение-Ние, жените“ съвместно с Община Благоевград и Сдружение „Международни инициативи за сътрудничество“ (МИС) канят на събитие, което  се организира в рамките на проект „Занаяти и социална икономика: движеща сила за растеж чрез социално включване в трансграничния регион” с акроним  „SocialCrafts“, финансиран по програма INTERREG V-A ГЪРЦИЯ - БЪЛГАРИЯ 2014 - 2020.
На събитието ще бъдат представени резултатите, постигнати по проекта до момента. Ще бъдат представени характерни занаяти и традиции от трансграничния регион  и ще има изложба на местни продукти.
ДНЖ-Благоевград, жени от Бачево, Бараково, Скребатно, Горна Брезница и други, са обединени от една обща кауза „Да върнем вярата и духа в село Скребатно“.
Знаете, че пожарът на 9.01.2019г. изпепели 100-годишното читалище  „Христо Ботев“, библиотека, пенсионерския клуб и кметството на село Скребатно, които се намираха в една сграда.
На този етап са необходими средства с които да се подпомогне възстановяването на сградата.
Единственият начин жените от Благоевград, Бачево, Бараково, Скребатно, Горна Брезница и други да съберат средствата, е да организират изложба-базар пред Община Благоевград от 12:00 ч. до 14:00 ч. на стоки и предмети собствено производство, селскостопански продукти - опаковани, ръчно изработени предмети, а също така ще бъдат поставени и кутии за дарения.
Събраните средства ще бъдат дарение за читалище „Христо Ботев“ село Скребатно.
Представянето на проекта, съпътствано с концерт, е от 10:00 ч. до 14:00ч.  в зала „22-ри септември“, площад  „Георги Измирлиев-Македончето“ - Благоевград. Изложбата-базар е от 12 до 14 часа пред Общината.

 




Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов