Избрани Новини

Обвиняем за нападение с нож е предаден на съд

М.С. направил опит за умишлено убийство на две лица

Окръжна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу М.С. (на 20 години) за извършен от него опит за умишлено убийство на две лица и причиняване на лека телесна повреда – престъпления по чл. 116, ал. 1, т. 4, пр. 3 и т. 11, пр. 1, вр. чл. 115, вр. чл. 18, ал. 1 и по чл. 131, ал. 1, т. 12, пр. 1, вр. чл. 130, ал. 1 от НК.
През нощта на 23.11.2017 г. обвиняемият С. посетил няколко нощни клуба в Благоевград, където консумирал алкохол.
Около 5:30 ч. сутринта, заедно с приятеля си К.П., тръгнал да се прибира, като се насочил към пиаца за таксита, в близост до комплекс Младежки дом. По същото време там се намирала група студенти. Минавайки покрай пейка на моста, обвиняемият и П. заговорили момичетата, на които това не било приятно и поискали от тях да престанат.
В този момент младежите от студентската компания – С.Д., А.Ц. и Я.Д., се намесили, като помолили обвиняемия С. и приятеля му да си тръгнат. Първоначално двамата се отдалечили, като тръгнали в посока „Мол Ларго“. След това К.П. се обадил на брат си и поискал да дойде при тях, тъй като имали проблем. Брат му се отзовал и дошъл с още един приятел.
Към 05:50 ч. четиримата се насочили към студентите, които все още се намирали до пейката на моста. Обвиняемият държал в ръката си отворен джобен, сгъваем нож, който винаги носел със себе си, като започнал да вика: „Ще ви наръгам всичките. Ще ви заколим сега, ще ви утрепа“. Това било съпътствано с размахване на оръжието. В един момент той нанесъл удар с него в коремната област на С.Д. Пострадалият бил съборен на земята от останалите трима от компанията на обвиняемия, които започнали да го бият с ръце и крака по цялото му тяло.
Приятелят на бития студент – Я.Д., се опитал да му помогне, при което обвиняемият С. му нанесъл удар с ножа в областта на дясното бедро.
Междувременно случващо било видяно от седящите в едно от такситата на пиацата - А.К. и И.Щ., които дошли с намерение да преустановят сбиването. Те помолили нападателите да спрат, като в този момент обвиняемият С. нанесъл удар с ножа в областта на корема на А.К.
Веднага след това компанията на обвиняемия М.С. избягала, като той изхвърлил ножа в реката. По пътя казал, че „наръгал човек и ще отиде в затвора“.
Тримата пострадали били откарани до Центъра за спешна медицинска помощ в Благоевград, където им била оказана помощ.
На сутринта обвиняемият М.С. бил установен от полицейски служители в дома на П., а впоследствие привлечен към наказателна отговорност.
От заключенията на съдебномедицинските експертизи е видно, че на А.К. и С.Д. са били нанесени прободно-порезни рани, причинили постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота. Своевременната оперативна намеса е оказала решаващо значение за спасяването им. Я.Д. е получил порезна рана, причинила временно разстройство на здравето, неопасно за живота.
Въпреки извършените оперативно-издирвателни мероприятия ножът, ползван от обвиняемия С. като оръдие на престъплението, не е бил намерен.
Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)