Задържаха двама пияни гръцки шофьори за подкуп - blagoevgrad.utre.bg

Задържаха двама пияни гръцки шофьори за подкуп

22 февруари 2019, 08:45 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    prb.bg

За четири дни приключи досъдебното производство спрямо тях

Окръжна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Е.Г. (на 44 години) и Т.С. (на 43 години), граждани на Гърция, за даване на подкуп и опит за даване на подкуп на длъжностно лице.
Обвиняемите Г. и С. пристигнали в Благоевград с лек автомобил „Ауди Кю 7“, като около 03:45 ч. на 17.02.2019 г. двамата били в центъра на града, пред Мол „Ларго“. Тръгнали в посока на паркинга, където по-рано оставили МПС. Мъжете били във видимо нетрезво състояние, което личало по начина на придвижването им – залитали и се подпирали, докато вървели. Качили се в автомобила и бавно потеглили по ул.„Васил Мечкуевски“.
Действията на мъжете били забелязани от намиращия се наоколо автопатрул. В района на кръстовището, при „Синята къща“, на управлявания от гръцкия гражданин Е.Г. автомобил бил подаден светлинен и звуков сигнал за спиране за проверка, но първоначално той не се подчинил. След като полицейските служители го последвали, колата спряла точно до паркинга на сградата на съда, в близост до входа на Окръжна прокуратура – Благоевград.
Служителите на реда приближили „Ауди“ и поискали документи за проверка на водача и пътника. Единият от тях – Т.С., ги представил, но водачът на МПС – Е.Г., отказал да го направи. На място пристигнал младши инспектор, който провел разговор на английски език с двамата чужденци.
Водачът на автомобила бил извикан за тестване с техническо средство за употреба на алкохол. Вместо това той сложил върху документи две банкноти – от сто лева и петдесет лева, и ги подал на служителя на МВР. Последният му казал да ги прибере, след което Е.Г. изблъскал с ръка дрегера, отказал да даде проба за наличие на алкохол и се върнал при колата си. Полицейските служители му обяснили, че ще бъде задържан и му поставили белезници.
В този момент Т.С., който се намирал в автомобила, започнал да вика, като на английски език се обърнал към служителите на реда с думите: „Колко? Вземете тези пари? Няма проблем“. След това той хвърлил на земята пред четиримата полицаи две банкноти на обща сума сто и петдесет лева.
След тези действия на обвиняемия бил извършен оглед на местопроизшествието и изземване при условията на неотложност, като единствена възможност за събиране и запазване на доказателства по досъдебното производство.
Понастоящем двамата чужди граждани са с мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Предстои наказателното производство спрямо тях да продължи в съда.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета