Представиха нов проект в Благоевград - blagoevgrad.utre.bg

Представиха нов проект в Благоевград

22 февруари 2019, 15:58 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Благоевград

Общият размер на бюджета е 1 316 886 евро

В Благоевград бе предсатвен проект за опазване на историческото наследство. На церемонията присъстваха заместник-кметът Христина Шопова, Анастасиос Зафеиридис и Панайотис Кавартинас от  Министерството на вътрешните работи, Гърция, Мелитос Константинос - кмет на община Амфиполи, Гърция, Василис Цекеридис, член на екипа по проекта от технически консултант, Мария Алтини, член на екипа на проекта за технически консултанти на PB2, проф.Йордан Гошев - декан на Факултета по изкуства, ЮЗУ "Неофит Рилски" и други.

Събитието бе открито от Христина Шопова, която приветства международните партньори по проекта.  

"Това е изключителен проект за община Благоевград и тук е мястото да благодаря и на Факултета по изкуствата, по чиято идея Община Благоевград се включи. Това е първият ни общ проект и като във всяко първо нещо има притеснение. Нямам търпение да се случи по-бързо и разбира се, да направим едно качествено партньорство за в бъдеще. Сигурна съм,че Община Благоевград с тези и с други партньори ще има още много подобни проекти. Пожелавам ползотворна работа и да си пожелаем успешно завършване и реализация", каза зам-кметът.

Общият размер на бюджета е 1 316 886 евро. Срокът за изпълнение е 24 месеца (от 30.11.2017 до 30.11.2019). Проектът се финансира по Програма за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A “Гърция-България” 2014-2020 г.

Общата цел е съхранение и рехабилитация на археологически и културни ценности с трансгранично значение, за да се разработи и развие една устойчива трансгранична туристическа тематична дестинация.

Всички действия са насочени към разработването на подход, който ще допринесе за по-доброто управление и интегриране на културните ценности на територията на община Амфиполи, Гърция и община Благоевград.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета