Избрани Новини

Осигуриха заетост на 37 души в Гоце Делчев

Програмата осигурява работа за 24 месеца на безработни с трайни увреждания

Община Гоце Делчев започна изпълнението на важния социален проект „Обучение и заетост от ОП „Развитие на човешките ресурси“. Програмата осигурява заетост за 24 месеца на безработни лица с трайни увреждания, като безвъзмездната финансова помощ отпусната на община Гоце Делчев е в размер на 594 844.84 лв.
По този проект ще бъде осигурена заетост на 37 лица в община Гоце Делчев, които ще работят в детски градини, социални домове и други общински обекти. Техните длъжности са съобразени с уврежданията им, за да бъдат хората максимално пълноценни при изпълнение на служебните си задължения. 17 от тези лица ще работят в град Гоце Делчев, а останалите 20 в селата от общината.
Проектът е изключително важен за хората с намалена работоспособност, които изпитват трудности при реализация на пазара на труда. С този социално значим проект, те ще могат да работят две години, като това ще бъде от голяма помощ за повечето хора, тъй като те са в предпенсионна възраст.
Община Гоце Делчев има и още една одобрена заявка по същата програма за още три лица с трайни увреждания. Очаква се те да започнат работа, отново с продължителност от 24 месеца, в началото на месец март. Така общият брой на назначените лица с намалена трудоспособност в общината по програмата ще бъде 40.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)