Избрани Новини

Нова порция снежни филми тази вечер в Банско

Прожекциите започват в 19 часа

Банско трети ден е център на екстремното ски и сноуборд кино. Продължава традиционната Кинопанорама „SNOW CINEMA – филми за ски и сноуборд“. От 19:00 ч. в киносалона на Посетителския информационен център в Банско прожектират едни от най-добрите филми за ски и сноуборд – олимпийски спускания, фрийрайд, скикайт, прекосяване на Антарктика със ски и смразяващи линии.
Програмата включва 10 филма от Канада, Ислания, Австрия, Япония, Италия, Швейцария и Германия. Продукциите са снимани на невероятно отдалечени места за ски и сноуборд от Южния полюс до Канада, спускане със ски в Хималаите, Исландия, Антарктида, Алпите и Япония. 
Традиционната кинопанорама Snow Cinema е емблематично събитие от зимния културен календар на Банско и региона. Организатори са Община Банско и Сдружение: „Международен фестивал на планинарския филм“. Вход свободен!
23 февруари, събота
19:00 ч. – 20:02 ч. – “Freestyle-истории от Южен Тирол”, Италия, Нора Серани, 62`
Документален филм сниман в Южен Тирол с участието на южнотиролски спортисти, показващ четири различни спорта. Техните представители – Маркус Едер и Силвия Бертаня (freestyle-скиори, участници в олимпийските игри в Сочи, 2014 г.), Щефан Лантшнер (BMX-колоездач), Симон Грубер (freestyle-сноубордист) и Армин Холцер (ходач по високо опънато въже), правят опит да ги приближат до зрителя, да го въведат в тях и да му покажат, че са достъпни за всеки. Че могат да бъдат стил и начин на живот.
20:02 ч. – 20:28 ч. –„Еволюция на мечтите“, Австрия, Швейцария, Канада, Жаки Пасо, Ева Уолкнър, Карина Брюнауер, 26`
Какво се случва, когато страстта за мечтите ти се изпари? Спираш ли? Или търсиш каквото липсва и разкриваш нови цели и мечти? Пътешествията на Ева и Жаки ги водят от редовни ски писти до каране на ски в големи планини, което им дава повече свобода. През това пътуване те откриват друг аспект към карането на ски, ски алпинизма. В тази нова дисциплина трябва да се справят с нови предизвикателства и да овладеят нови страхове. Това е еволюцията на мечтите им, гледайте как се развива.
20:28 ч. – 20:38 ч. – почивка
20:38 ч. – 21:44 ч. – “Със ски нагоре”, Италия, Киара Брамбила, 67`
“Със ски нагоре” е история за “Ригини” – училището по ски-алпинизъм към Италианския алпйски клуб в Милано, в което от години се преподава планинарска култура и се препредават знания и умения от едно поколение на друго. Чрез живота в училището е проследена историята на ски-алпинизма – от първите му стъпки до цифровата ера, като е използван изключително богатия му архив. Но винаги в центъра на вниманието е планината с нейните великолепни пейзажи и неповторимо излъчва



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов