Алберт Попов бе удостоен с почетен знак на кмета на Банско - blagoevgrad.utre.bg

Алберт Попов бе удостоен с почетен знак на кмета на Банско

23 февруари 2019, 12:10 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Банско

    В 14 часа е шоуто на Ути

Почетното отличие получи и феноменът в ските Марсел Хиршер

Българската звезда в алпийските ски Алберт Попов бе удостоен с почетен знак на кмета на Банско. Той му бе връчен лично от градоначалника Георги Икономов по време на официалната церемония по откриването на най-големия спортен форум в България за 2019 година – Световната купа по ски. Почетното отличие получи също и феноменът в ските Марсел Хиршер, който се класира в ТОП 6 след вчерашните стартове в комбинацията.
„Алберт постигна нещо немислимо, като първо попадна сред най-добрите 10 в старт от Световната купа, а след това пробва да удвои постижението си, записвайки наглед невъзможно шесто място в слалома в Шладминг. Така след дългогодишно очакване България отново бе поставена на картата на алпийските ски. А Марсел Хиршер е просто „Господин Съвършенство”, признат за един от най-добрите скиори на всички времена. За мен е чест да ги посрещна тук и да им връча почетния знак  на Банско”, заяви Икономов при откриването на форума и допълни: „Тази година е много специална за нас като домакини, защото честваме 10- годишен юбилей от първите стартове в алпийските ски в Банско. Вече 10 години Банско е сред ТОП курортите в света, приемайки най-добрите в белите спортове. Вече 10 години Банско е приет в елита от FIS и от световната ски общественост. Приветствам всички, които са с нас в този момент, независимо дали тук или от екраните, и си пожелавам да бъдем отново заедно и на 20-тата годишнина”.
Градоначалникът, в компанията на министъра на спорта Красен Кралев и председателя на БФСки Цеко Минев, връчи наградите на първите шест от днешните стартове, след което бе изтеглен жребият за втория състезателен ден.
По-рано през деня телевизионната звезда Ути Бъчваров забавлява гостите и жителите на курорта със своя Кулинарен театър, а гурме вълната продължи с тематичната изложба на изкусителни бански ястия и специалитети. Te бяха подготвени от местните ресторантьори и хотелиери като комплимент за гостите на спортния форум.
В днешния съботен ден, в съпътстващата програма на Световната купа, Ути си е поставил амбициозната цел да приготви най-голямата капама, достойна за рекордите на Гинес. В тежката задача ще му помогне не кой да е, а първият по ранг в града - кметът Георги Икономов. Шоуто обещава да бъде голямо и много ароматно и ще започне в 14 часа на Градския площад.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета