Избрани Новини

Хиршер: Банско е специално място за мен

Финишира втори на гигантския слалом от Световната купа по ски

"Банско е специално място за мен. Много малко хора знаят какви идеални условия за ски има тук. Един ден ще кажа на сина си за този красив курорт, тъй като само в моя роден град и тук, в Банско, получих почетния знак на кмета“. Това сподели суперзвездата Марсел Хиршер, след като финишира втори на гигантския слалом от Световната купа по ски в Банско. С класирането си той успя да спечели малката световна купа в дисциплината.

През изминалите три дни зимния курорт бе домакин на три старта от белия керван, като с това се нареди сред петте ски-центъра в света, които този сезон организират три и повече старта за Световната купа заедно с Бивър Крийк (САЩ), Венген (Швейцария), Кицбюел (Австрия) и Солдеу (Андора).
Българската надежда в ските, Алберт Попов финишира 32-ри, с което не си спечели правото да продължи във втория манш. "Наистина дадох всичко от себе си за тази публика. Съжалявам, че не успях да зарадвам тези хора. Надявам се, че в бъдеще ще влизам в топ 30 в гигантския слалом", каза Попов след финала. Това беше шестото му участие в гигантски слалом за Световната купа през този сезон и общо 12-о в кариерата му. Досега най-доброто му представяне беше при дебюта му в дисциплината - в Зьолден през октомври 2014 г., когато се нареди 34-ти.
Съпътстващата програма на спортния форум също предложи първокласни събития и много приятни емоции с колаборацията между първия по ранг в Банско – кметът Георги Икономов и първия по рейтинг в кулинарните ТВ предавания, Ути Бъчваров. В съботния ден, те собственоръчно приготвиха най-голямата капама, достойна за рекордите на Гинес. С помощта на банските баби и доброволки, пременени в автентични носии, те сътвориха първокласни ястия за радост на жителите и гостите на курорта. „Благодаря за приятното предизвикателство, което Ути отправи към мен“, коментира Икономов и отправи своите благодарности и към своите помощници. Шоуто ще бъде излъчено в телевизионната поредица „Вкусната България“.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов