40 са болните от морбили в Благоевградско - blagoevgrad.utre.bg

40 са болните от морбили в Благоевградско

26 февруари 2019, 18:15 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    pixabay

    До момента издирените контактни са 416 лица

Всички случаи са от ромски произход

До момента случаите на морбили в Благоевградска област са 40, съобщиха от РЗИ - Благоевград. Новооткритите случаи до днес са 8, като от тях 5 са от Разлог, от мъжки пол на възраст 10 м.,  2 г.10 м., 5 г., 11 г.  и 19 г. Два случая са от с.Баня – от женски пол на 7 м. и на 5 г. Eдин  случай е от Белица - на 2 г.5 м., жена.

Всички случаи са от ромски произход.

3 случая са хоспитализирани в Инфекциозно отделение на МБАЛ – Гоце Делчев, 4 - в  ИО на МБАЛ - Благоевград и 1 случай в ИО на МБАЛ „Св.Ана" – София.
Продължават проверките за изпълнение на връчените предписания  относно издирване и обхващането на лица с пропуски в имунизацията  срещу морбили.
Продължават и проверките в здравните кабинети на детските заведения и училищата относно имунизационния статус на децата.
Извършени са епидемиологични проучвания на новорегистрираните случаи и са предприети мерки спрямо контактните лица.
До момента издирените контактни са 416 лица, имунизирани са 204 контактни лица и лица с пропуски в имунизацията срещу морбили, както и такива, които подлежат на 12-годишна възраст, но се обхващат по-рано.
Съставени са 3 акта за деца с нередовни имунизации в пациентската листа, болни от морбили.
Епидемиологичното проучване продължава. Продължава и издирването на контактите лица на хоспитализираните деца, както и уточняване на имунния им статус.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета