С три церемонии Струмяни посрещна Трети март - blagoevgrad.utre.bg

С три церемонии Струмяни посрещна Трети март

02 март 2019, 09:24 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Струмяни

    Имаше празничен концерт

Те се състояха в Струмяни, Илинденци и Микрево

Тържествата по повод 141 години от Освобождението на България от турско робство събра ученици, учители, общинско ръководство, партийни представители, членове на пенсионерски клубове, читалищни дейци и десетки жители и гости на община Струмяни. Всички те за поредна година отдадоха почит пред паметта на хилядите знайни и незнайни герои, дали живота си за освобождението на Отечеството ни.

По традиция празнични церемонии се проведоха на площадите в с.Струмяни, с.Илинденци и с.Микрево, които започнаха с издигане на българското знаме под звуците на химна на Република България „Мила Родино“ в изпълнение на духов оркестър и поднасяне на венци пред паметниците на геройски загиналите за Освобождението. Патриотични стихотворения по повод на тази значима дата за България изпълниха деца от ДГ“Патиланци“ .

Възпоменателната церемония по повод Трети март – националният празник на България, продължи с празничен патриотичен концерт в залата на НЧ „Братя Миладинови“ в с.Микрево, специално подготвен от учениците на СУ “Св. Паисий Хилендарски“ - Микрево и самодейните състави от общината.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета