Избрани Новини

На Трети март заедно в теснолинейката!

Тръгването е от гара Септември в 8 часа и 46 минути

Дойде време и тази година да се поканят пътници на борда на еталонния влак „Родопи” по теснолинейката, за да отбележат заедно националния празник Трети март за четвърти път! Тази година отново се приканват всички гости да дойдат с народни носии, за да бъде още по-българско и празнично!
Тръгването е от гара Септември в 8 часа и 46 минути. След три часа и нещо се пристига там – между Родопите и Рила, по поречието на бисерната Места, където живеят много приятели, чакащи цяла година влака с нетърпение.

Непознатата Якоруда – природа, история и традиции, които местните пазят от векове. След като се слезе от влака, ще се поеме на празнично шествие от гарата до централната градска част, където в големия читалищен салон местни и гостуващи самодейци, както и ученици от якорудските училища, ще представят едночасова празнична програма. След това на площада ще се направи голямо българско хоро, ще се хванат всички за ръце – заедно, защото вярват, че обединението е сила и шанс за по-добро утре. След свободно време за разходка и обяд, влак „Родопи” потегля обратно в 15:54 ч. и пристига в Септември в 19:21 ч. И сутринта, и вечерта има връзка от и за София, Пазарджик и Пловдив.
През целия ден ще има много изненади и добро настроение, което досега винаги е неописуемо.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов