Писта Кулиното - популярна дестинация сред скиорите - blagoevgrad.utre.bg

Писта Кулиното - популярна дестинация сред скиорите

03 март 2019, 11:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Разлог

    Пистата е само на 30 минути от Банско

Там се провеждат зелени училища и обучения по ски за деца

Ски писта Кулиното край Разлог става все по-популярна дестинация сред скиорите у нас, а и от чужбина. Пистата е само на 30 минути от Банско, а цените са в пъти по-ниски. Всяка седмица там се провеждат и зелени училища и обучения по ски за деца, информира БНТ.

Ски писта Кулиното се намира в северната част на Пирин, в местността Предел. Основната писта е с дължина около километър и е подходяща за напреднали скиори и сноубордисти.

Илиян Найденов, отговорник за техническото състояние на ски писта Кулиното: Малката писта е 300 метра, която е за начинаещи. Имаме две съоръжения, които покриват големата писта - големия влек и малкото влекче е за начинаещи.
Георги Колев, ски учител: Ски писта Кулиното предимствата са, че има абсолютно всякакъв вид наклон от начинаещите, най-равната част, както виждате до много стръмно.

Ски картата за цял ден струва 12 лева, за студенти и деца - 8. Атрактивните цени и добрата локация на пистата водят все повече туристи тук.

Илиян Найденов, отговорник за техническото състояние на ски писта Кулиното. В момента има македонци, сърби, англичани идват. Вчера имаше една група от Израел.

От няколко години тук се провеждат зелени училища и обучения по ски за деца.

Георги Колев, ски учител: Те са деца предимно от софийски детски градини и училища, които пристигат тук чрез нашата туроператорска фирма, но който желае може да дойде и да се включи в групите, няма абсолютно никакъв проблем.
Нели Пекова, преподавател в детска градина: Смятаме, че ските са един много хубав спорт за децата за през зимата и сме си довели за цяла седмица деца от София да се научат да карат ски. За децата движението е много важно и двигателната активност тя е много тясно свързана с интелектуалното развитие.


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета