Избрани Новини

Църквата в Симитли обяви детски конкурс

Той е за есе, стихотворение, рисунка или песен

Църквата „Рождество Богородично“ в Симитли обяви ученически конкурс на тема „Моята църква“, посветен на 90-годишнината от освещаването на храма през 1929 г. от Високопреосвещения Неврокопски митрополит Макарий. В него учениците от oбщина Симитли, разделени на три възрастови групи (1-4, 5-7 и 8-12 клас), ще могат да участват с есе, стихотворение, рисунка или песен.

Всички материали за конкурса се изпращат на kristiyan_kovachev@abv.bg (Кристиян Ковачев) или в плик с посочен адрес на участника до храма в Симитли, като на плика трябва да бъде посочено „Относно: конкурса „Моята църква“ по повод 90-годишнината на храма“.

Крайният срок за изпращане на материалите е до 27 април 2019 г. За победителите (1, 2 и 3 място за всяка категория и възрастова група) ще има награди, които до този момент се пазят в тайна, а всеки участник в конкурса ще получи и грамота.

Журито, което ще оценява материалите, е в състав Негово Високоблагоговейнство иконом Спас Веселински (mредседател на църковното настоятелство на храм „Рождество Богородично“ - Симитли), Кристиян Ковачев (докторант и хоноруван преподавател в ЮЗУ „Неофит Рилски“) и София Велкова (художник, Катедра „Изобразително изкуство“, ЮЗУ „Неофит Рилски“).

Конкурсът е част от официалните чествания, свързани с 90-годишнината от освещаването на храма. По повод годишнината се подготвя издаване на документален сборник за свещеника. На 11 юни в Симитли ще се проведе научна конференция по повод годишнината на църквата. В програмата по честванията са предвидени и други инициативи.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов