Сандански продължава да се бори за по-чиста градска среда - blagoevgrad.utre.bg

Сандански продължава да се бори за по-чиста градска среда

05 март 2019, 09:04 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Сандански

Санкционира нарушители, образова граждани да пазят околната среда

Община Сандански продължава битката с нерегламентираните сметища на нейна територия, съобщава kmeta.bg. Целта е да се предотврати замърсяването на околната среда не само в рамките на града, но и в останалите над 50 населени места в общината. При констатиране на незаконно сметище веднага общински служители почистват района. "Срещу нарушителите сме безкомпромисни, налагаме им санкции", твърдят от община Сандански.

Освен битката с нерегламентираните сметища поетапно се въвеждат мерки за подобряване чистотата в общината – закупуване на съдове за смет, техника за сметосъбиране, почистване на замърсени от човешката дейност територии.

Провеждат се информационни кампании и обучения за деца, ученици, учители и родители за опазване на околната среда, разделно събиране на отпадъци и ефективно използване на природните ресурси.

Миналата година бяха доставени и монтирани първите подземни контейнери за смет в град Сандански. Осигурена е техника за чистота – автомобили и машини за сметосъбиране и сметоизвозване и компактор за сметообработка.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета