КЕВР разпореди проверка на електроподаването за Яхиново - blagoevgrad.utre.bg

КЕВР разпореди проверка на електроподаването за Яхиново

05 март 2019, 12:30 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    БНР, Кирил Фалин

Проверката е в отговор на жалба с над 400 подписа от жителите

Комисията за енергийно и водно регулиране разпореди на ЧЕЗ да представи справка за всички изключвания на тока и смущенията в електрозахранването в кюстендилското село Яхиново за период от 1 година, съобщи БНР. Проверката е в отговор на изпратена жалба с над 400 подписа от жители на селото за непрекъснати спирания на тока по Нова година.

В най-голямото село в Кюстендилска област – Яхиново, което има над 2000 жители, от години са потърпевши от постоянни прекъсвания на тока, това води до редовни битови неудобства, аварии на електроуреди, щети и загуби за местния бизнес. Недоволни от услугата от Яхиново и съседните Червен брег и Крайници изпратиха подписка до Комисията за енергийно и водно регулиране и националния омбудсман Мая Манолова. В резултат от регулатора изискват от ЧЕЗ извършването на проверка, както и информация за резултатите от нея.

Изискват се и копията от жалби и сигнали за лошото качество на доставяната електрическа енергия в района за периода от 1 юни 2016 г. до 31 януари 2019 г., както и протоколи от извършените измервания.

В селото се правят проверки на електротаблата и на други съоръжения по мрежата, поставени са измерватели на електрическото напрежение на три от трафопостовете. Монтирани са и електронни прекъсвачи, които няма да налагат спиране на тока при авария в друга част на трасето – както е досега, каза кметът на Яхиново Софка Скоклева.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета