Избрани Новини

В Петрич събират средства за трима жители, нуждаещи се от лечение

Сумата трябва да бъде събрана до края на април

Община Петрич се обедини в кампания за събиране на средства за трима жители на общината, информира БНТ. От скъпо лечение се нуждаят 15-годишно момиче, 21-годишен младеж и жена на средна възраст. Част от необходимата сума вече е събрана с благотворителни инициативи и с кутии за дарения, поставени в търговски обекти в града и селата.
В общината се събират средства за 15-годишната Йоана Иванова от село Яворница, 21-годишния Борислав Мицков от Коларово и Лидия Трайкова, на 45-години от Петрич.
Кирил Стоянов - кмет на село Самуилово, община Петрич: Всички се лекуват на различни места, всички се борят с тези злокачествени и страшни болести и ние се надяваме на всички тях да можем да помогнем .
Йоана е ученичка в 10-ти клас и в момента е в болница в Турция. Вече е преминала няколко курса на лечение с химиотерапия и лъчетерапия, които са платени със средства, събрани от дарения. Предстои ѝ операция.
Божидар Яков, село Яворница: Операцията е на 18 март, което ще рече, че до 18 март ние трябва да съберем още 40 000 евро.
Валентина Качева, село Яворница: Благодарни сме на цялата община, че се отзовават на помощта, която търсим от тях.
В събирането на средства за тримата активно участва и петричкото сдружение „Заедно можем повече". От сдружението осигуряват скъпоструващи инжекции от Англия, необходими за 21-годишния Боби от Коларово, който е настанен в българска болница. Затова са били помолени от близките му. Помагат и на Лидия Трайкова, която се лекува в здравно заведение в Русия.
Антония Мантарлиева, Сдружение „Заедно можем повече": Сумата, която трябва да се събере за третия курс на лечение, е 21 260 евро, с които Лидия в момента не разполага. Ние сме поели инициатива и благодарение на всички жители на нашия град и на селата, много дарители се отзоваха.
Сумата трябва да бъде събрана до края на април. В община Петрич се надяват, че ще успеят, както са успявали досега.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)