Избрани Новини

Предприемачески работилници твориха в Белица

Младежите доразвиха бизнес моделите си

На 4 и 5 март младежите от община Белица записаха още една страница от историята на "Предприемачество с планински релеф". По време на предприемаческите работилници те доразвиха бизнес моделите си и създадоха прототип, който тестваха в реална среда и потенциални клиенти. Някои от екипите реализираха действителни продажби, а други получиха предварителни заявки от потребители.
Младежките бизнеси са насочени към създаване на продукти като сувенири, изработени от природни, рециклирани материали, отразяващи духа, традициите и майсторлъка на региона, екологично чисти природни продукти – сладка, мед, билки, в комбинация с местни лечебни рецепти за отвари и чайове, ястия от традиционната белишка кухня, събрани в менюто на обичан в този край ресторант, с потенциал да бъде възроден и обновен.
Сред услугите, към които се насочиха младежите, са предлагане на анимация и развлечение за деца, в които да се включат и родителите с цел незабравимо преживяване в планината, сред местните обичаи и култура. Младежите са разработили богата програма за качествената почивка на семействата, в която има опознаване и бране на билки, кошници с горски плодове, които да се превърнат във вкусно сладко под напътствията на местни майсторици.
Особено оригинална идея за традиции в игри предложи един от младежките екипи. Те използваха формата на ескейп стаите, но му придадоха иновативни елементи и го превърнаха в колоритно и емоционално преживяване.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)