Избрани Новини

ОДМВР - Кюстендил отчете резултатите от работата през 2018 г.

Разкриваемостта е увеличена с 9.33 пункта

Гости на анализа бяха главен комисар Георги Арабаджиев – заместник-главен секретар на МВР, ст.комисар Стоян Темелакиев – зам.директор на ГДБОП, директорът на РДПБЗН комисар Светослав Георгиев, Камелия Стефанова - административен ръководител на Окръжна прокуратура -  Кюстендил, областният управител на Кюстендилска област Виктор Янев.
Директорът на ОДМВР старши комисар Елиан Стамболийски представи резултатите от работата на дирекцията. В резултат на създадената организация в оперативно-издирвателната дейност през 2018 г. са постигнати добри резултати в противодействието на криминалната престъпност. Разкриваемостта в ОДМВР е увеличена с 9.33 пункта, като едновременно с това е налице намаление в динамиката на криминалната престъпност със 17.6 % спрямо 2017 г. Намаление се отчита и в динамиката на икономическата престъпност – с 23.68 %, при която разкриваемостта е увеличена с 16.24 пункта. През отчетния период са извършени 3 убийства, които са разкрити.         
Престъпленията против собствеността на гражданите бележат снижение, което се очертава като тенденция през последните години. Мерките по разкриване на домовите и кражбите от каси в региона, дадоха положителен резултат. Постигнати са добри резултати при противодействието на наркоразпространението в региона – над  80 % от регистрираните престъпления са разкрити.
Не са регистрирани въоръжени, както и грабежи по главните пътища на Кюстендилска област. Посегателствата над МПС бележат спад, като едновременно с това разкриваемостта при противозаконните отнемания на МПС е увеличена  2.8 пъти - 37.5 %, спрямо 13.33 % за 2017 година.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)