Избрани Новини

Съдят пласьори на фалшиви евробанкноти

Прокарали ги в с.Дагоново и с.Катунци

Окръжна прокуратура – Благоевград е внесла в съда обвинителен акт срещу С.А.Ш. и С.Ф.Ш. за използване на неистински парични знаци и въвеждане в заблуждение с цел имотна облага.

Около 23 ч. на 6.06.2016 г. на бензиностанция „Драки“ в с.Катунци, община Сандански, обвиняемият С.А.Ш. прокарал в обръщение банкнота с номинал от 50 евро. Той заплатил с неистинските пари гориво-дизел за сумата от 20 лева, като продавачът на търговския обект му върнал ресто в размер на 77 лева.

Седмица по-късно, в съучастие със С.Ф.Ш., мъжът отново прокарал подправени еврови банкноти, като закупил с тях кон от собственика на животното в с.Дагоново, община Белица. По този начин двамата обвиняеми, използвайки неистински парични знаци – осем банкноти с номинал от по 50 евро, целели да набавят за себе си имотна облага. Чрез въвеждане в заблуждение на пострадалия от действията им мъж, те му причинили вреда в размер на 400 евро, с левова равностойност 782,32 лева.

Обвиняемият С.А.Ш. извършил престъпленията при условията на опасен рецидив, след като е бил осъждан с влезли в сила присъди за умишлени престъпления от общ характер.

Предстои делото да продължи в съда.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)