Избрани Новини

Осъдиха фермер, нападнал и заплашвал с убийство ветеринари по Рилското корито

Любослав Коюмджийски получи три месеца условно

Условна присъда 3 месеца лишаване от свобода постанови състав на окръжния съд в Кюстендил за фермера Любослав Коюмджийски, който нападнал и се заканил да убие двама ветеринарни лекари, изпратени на проверка във фермата в планинското село Падала, Рилското корито.

В стадото имало болни от бруцелоза животни, но собственикът не пускал в обекта ветеринарните специалисти, а налетял да ги бие и убива. Те сигнализирали прокуратурата.

Инцидентът е от октомври 2015 г., когато в района на Рила и Рилското корито върлува бруцелоза и бяха евтаназирани над 300 кози, овце, коне, прасета. Заболяха и 52-ма местни жители и ветеринарни специалисти.

Д-р Асен Соколов и д-р Първан Дангов, бивш кмет на Дупница и бивш шеф на областната агенция по контрол на храните в Кюстендил, били изпратени в Падала да вземат кръвни проби от животните на Коюмджийски. Фермерът обаче се нахвърлил върху тях, спомня си д-р Дангов:

“Закана за убийство, с кол на колегата Соколов, а мен ме заплаши. За първи път в България е осъден стопанин за заплаха в областта на ветеринарната медицина“.

Присъдата е окончателна.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов