Избрани Новини

"Вечеря за тъпаци" дават в Разлог

Мисия Разлог

11-03-2019, 09:20

Снимка:

Сатиричен театър

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

„Вечеря за тъпаци” с Христо Гърбов

"Вечеря за тъпаци” с Христо Гърбов в Благоевград

Пиесата е на Сатиричния театър

Днес в 19:00 ч. в НЧ "15.IX.1903 - 1909" - Разлог гостуват Христо Гърбов, Иван Бърнев, Калин Сърменов, Йорданка Стефанова, Веселин Ранков, Жатен Йовчева и Ани Вълчанова с хитовата комедия на Сатиричен театър "Ал. Константинов" - София, изиграна повече от 300 пъти “Вечеря за тъпаци” от Франсис Вебер. Постановка Иржи Менцел,
декор Чайка Петрушева, костюми Петя Стойкова.
Спектакълът "Вечеря за тъпаци", поставен от знаменития Иржи Менцел, се играе вече 17 години при препълнени салони и е едно от най-гледаните заглавия в афиша на Сатирата.
„Вечеря за тъпаци": Тя наистина съществува! Познавам част от участниците. Мой приятел трябвало да заведе тъпак на вечеря у Кастел, но онзи тип се разболял. Приятелят ми, абсолютно полудял, се обадил на Кастел, за да го помоли да му услужи с друг тъпак… Между другото, сред тъпаците има една фатална категория. Тези, които винаги са на вашите услуги, са най-опасни. Единственото, което мога да кажа за успокоение на тъпаците, е, че и аз съм тъпак в очите на някого.“
Франсис Вебер
Макар премиерата да е преди 16 години, актьорите продължават да се вълнуват от срещата си с публиката. Ето какво споделиха част от тях:
Христо Гърбов: Това е най-дълго играната ми роля в творческата ми кариера на артист.
Иван Бърнев: Това представление е направено от един човек, който е много специален за всички нас и особено на мен - режисьорът Иржи Менцел. Той все още се изненадва, когато му кажа, че продължаваме да играем "Вечеря за тъпаци".
Ана Вълчанова: Аз безумно обичам това представление. Най-вече заради начина по който публиката го приема.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов