Избрани Новини

Пожар след пожар в Кюстендилско!

65 пожара гасиха екипите на районните служби ПБЗН

65 пожара гасиха екипите на районните служби ПБЗН в Кюстендилска област в края на миналата седмица. Само в неделя пожарите са засегнали площ, надхвърляща 1000 дка. За последните дни са съставени 6 акта по ЗМВР на причинители на пожари. Законът предвижда глоба за това от 200 до 2000 лв.

Повечето от пожарите са причинени поради небрежно боравене с открит огън.

При пожар в с.Бистрица е засегната плевня. Изгорели са дърва за огрев, 1 т жито, ярмомелка. Причините за този пожар установява РУ Дупница.  Небрежно боравене с открит огън е причинило пожар в селскостопанска постройка в кюстендилския кв.„Колуша“. Постройката е изгоряла.   Небрежност е причина за пожар в землището на село Ръсово. Огънят е обхванал 150 дка  гора  – низово. Изгорели са колесна каравана, плевня и стара къща. Няма пострадали хора.

Небрежно боравене с открит огън  в сухи треви в землището на с.Соволяно е причинило пожар. Изгорял е лек автомобил.

При пожар в землището на с.Раненци е пострадал 84-годишен мъж. Той е  без опасност за жилота. Пожарът е причинен поради небрежно боравене с открит огън. 

При пожар в Кюстендил са изгорели лек автомобил, фургон със  шлосерски инструменти и електромотори, както и 5 куб.м дърва за огрев. Причините за възникването на пожара изяснява РУ Кюстендил.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)