Избрани Новини

АУБ студенти представят мюзикъла "Коса" (снимки)

Априлското турне включва Благоевград, Кюстендил, София, Бургас и Варна

“Коса” (“Hair”) е дванадесетият мюзикъл, който “Broadway Performance Club” (“Клуб Бродуей”) при Американския университет в България ще представи на българската публика тази пролет. Мир, любов, свобода, толерантност, щастие - тези думи описват духа на “Коса” - първият рок мюзикъл, който превръща контракултурата в изкуство.
Зрителите ще могат да изживеят историята на бунтарите от 60-те, изпълнена с разтърсващи емоции и музика, в пет български града - четири представления от 2 до 5 април в Благоевград, в театър „Д-р Карл Джераси“ от 20:00 часа; на 6 април в Общински драматичен театър Кюстендил от 19:30 ч.; на 8 април в Театър София, с две представления от 17:00 ч. и от 20:30 ч.; на 9 април в Бургас, Дом на нефтохимика, от 19:30 ч. и на 11 април в Държавна опера Варна, от 19:00ч.
Клубът “Бродуей” към Американския университет в България е създаден през 2007 г. от група студенти, споделящи страстта към музикалния театър. Оттогава насам те поставят ново представление всяка година.
Творческият процес и организационната подготовка, изпълняващи се изцяло от студенти, започват в началото на академичната година през септември и продължават до премиерата през пролетта. Ежеседмичните репетиции се състоят от над 18 часа хореография на танци, репетиции по актьорско майсторство и вокална подготовка.
Повече от 40 човека, идващи от различни краища на света и притежаващи различен опит в сценичните изкуства образуват екип, чиято цел е да създаде един необикновен проект, който по-късно да представи пред българската публика. Тази година в екипа участват младежи от България, Виетнам, Америка, Холандия, Украйна, Русия, Сърбия и Албания.
Този април зрителите могат да проследят историята на група политически активни дългокоси хипита, които мечтаят за „Епохата на Водолея“ и се бунтуват срещу задължителната военна служба във Виетнамската война. Младият Клод Буковски е изправен пред дилемата да постъпи в армията или да изгори повиквателната си.
„Коса“ си е извоювал световен статус на социално-културен феномен, празнуващ живота и свободата. С музика на Галт Макдермот и текст на Джеръм Рагни и Джеймс Радо зрителите ще се насладят на песни като Aquarius и Let The Sunshine In.
Клуб “Бродуей” ще представи най-успешния мюзикъл в историята на жанра като концерт-спектакъл на английски език с български субтитри под съпровода на Saltfield Inc.
В главните роли зрителите могат да видят Никола Миланов, Боян Златарски, Валентина Станева, Евгения Трифонова, Борис Дечев, Георги-Никола Траянов и Десислава Арнаудова.
Продуцент на мюзикъла е Николета Манчева, а режисьор - Елизабет Иванова-Гибсън. Хореографията е изготвена от Симона Янева, Алексия Коколиос и Йорго Чирияй, а вокалната подготовка е дело на Наталия Кокар и Яница Янакиева. Асистент-режисьори на продукцията са Леда Драгиева и Виктория Димитрова. Асистент-продуцент е Виктория Ангелова.
Билети могат да се закупят в кампуса на Американския университет в България, касите на EasyPay, онлайн на сайта на EpayGo.bg и билетните центрове.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)