Родилното отделение на болницата в Дупница е пред закриване - blagoevgrad.utre.bg

Родилното отделение на болницата в Дупница е пред закриване

13 март 2019, 14:31 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    БНР

156 са новородените в отделението през 2018 година

Родилната дейност в родилното отделение на общинската болница в Дупница е пред закриване заради намалели раждания и натрупани над 60 000 лева загуби за 2018 г., обяви прокуристът на здравното заведение Мария Иванова, която е и управител. В града е започнала подписка срещу решението за закриване, информира БНР.

"156 са новородените в отделението в Дупница през 2018 година и те намаляват. Има проблем и с екипа, и с персонала", каза прокуристът Мария Иванова:

"Имаше решение на Общинския съвет две от отделенията да бъдат закрити – „Ортопедия и травматолокия“ и „АГ-отделение“. Говоря за изцяло закрити. Една година съм се борила с това нещо. С ортопедията успяхме, но се срещнаха се трудности с АГ-отделението. От две операционни акушерки едната се пенионира - има здравословни проблеми, подаде молба, напусна. Другата заяви, че не иска да работи. Нямаме операционни акушерки".

"Обявяваме се против скандалното решение да се спре дейността на родилно отделение в общинската болница на Дупница и по този начин да се закрие едно от най-старите АГ отделения в региона. Интересите на населението са над личните интереси на частни болници и центрове", се казва в петиция, организирана в социалните мрежи. Иска се и оставка на прокуриста Мария Иванова.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета