Избрани Новини

Парламентът помага на читалището в Скребатно

Депутати дариха средства и купиха предмети от жени от селото

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и много депутати дариха средства и купиха изработени предмети от жени от Скребатно за възстановяване на читалището в селото.

Днес в Клуба на народния представител беше организиран благотворителен базар на предмети, изработени от жените от селото. Средствата, набрани от инициативата, ще бъдат използвани за възстановяване на изгорялата в началото на годината сграда, в която са се помещавали читалището, кметството, библиотеката и пенсионерският клуб на Скребатно.
"Много е хубаво, че в Народното събрание се организира събитие в подкрепа на едно уникално читалище, на хора със забележителен дух, които поддържат живи нашите традиции", отбеляза при представянето на инициативата председателят на парламента Цвета Караянчева. Тя подчерта, че българските традиции трябва да бъдат пазени и предавани на нашите деца и внуци. Цвета Караянчева призова народните представители да подкрепят жените от селото и да дарят средства за едно добро дело.
"За село Скребатно загубата на сградата, където се помещават читалището, кметството, библиотеката и пенсионерският клуб, е голяма", каза пред присъстващите народният представител Даниела Савеклиева. Тя уточни, че през 2019 г. се навършват 100 години от създаването на читалището на Скребатно и въпреки липсата на сграда, за отбелязването на този юбилей на открито са се събрали повече от 500 души. Това показва какъв дух и каква традиция има читалищното дело в селото, добави Даниела Савеклиева, по чиято покана жените представиха изложбата.
При откриването на благотворителната изложба председателят на ПГ на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов съобщи, че за възстановяването на читалището парламентарната група ще направи дарение от 5000 лева. Той благодари на жените от селото за инициативата им и пожела успех на тяхното благородно дело.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов