Министър Вълчев посети Разлог - blagoevgrad.utre.bg

Министър Вълчев посети Разлог

14 март 2019, 20:47 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Разлог

  • Снимка:
    Община Разлог

Срещна се с директори и учители от всички училища в общината

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев посети Разлог по покана на кмета на община Разлог инж.Красимир Герчев.
Министър Вълчев се срещна и разговаря с директори и учители от всички училища в община Разлог. На срещата присъстваха още д-р Емил Тончев – народен представител, Ивайло Златанов - началник на Регионалното управление на образованието, Благоевград, инж.Венцислав Гъменов – зам.кмет по социалните дейности.

По време на работната среща бяха обсъдени важи въпроси, свързани с образованието, което е приоритет, както на правителството, така и на община Разлог. През последните години ръководството на общината вложи значителни средства за подобряване на материалната база във всички училища. Следващата стъпка е да се инвестира в новите методи за преподаване. Въвеждането на повече иновации в учебните часове ще подобри качеството на образованието като позволи на учениците да участват в процеса на преподаване и да разберат материала още по-добре.
Министърът посети и разложката професионална гимназия "Никола Стойчев". Той разгледа учебната база и се запозна на място с условията, осигурени за пълноценен учебен процес на учениците в гимназията. Министър Вълчев проведе среща с ръководството и учителите на гимназията. Беше обсъдена възможността за отпускане на допълнителни средства за професионалната гимназия, както и необходимостта от подновяване на училищните автобуси.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета