Избрани Новини

Издават поетичен алманах "Банско и приятели”

Краен срок за изпращане на материалите 30 май

Библиотека „Ангел Балев“, към читалище „Никола Вапцаров-1894“ - Банско ще ознаменува 125-годишния юбилей на читалището с "Поетичен алманах", посветен на Банско и всичко, което свързваме с него.
Поетичните искри, които излитат от човешките сърца, са посланици на духовността, а читалището е огнището, в което огънят на духовността никога не угасва.
Идеята за алманаха е да се превърне в поле за изява на местни творци.  Заедно да сътворят магията на един свят, изпълнен с красота, обич и привързаност. Магията, наречена Банско! Банско на миналото, настоящето и бъдещето.
Началото на всяка година е време за ново начало, време за изяви. Време да се покаже, че в Банско и за Банско се пише поезия открай време. Канят се творците да станат част от тържеството на духовността като участници в първия поетичен алманах, посветен на  любимия град.
В конкурса за алманаха могат да участват творци, навършили 18 години /без горна възрастова граница/. Могат да изпращат свои творби жители на града или живеещи надалеч, както и почитатели на Банско. Всички, които са свързани по някакъв начин с духовните послания на богатото му културно наследство.
Стихотворенията /до пет на брой/ трябва да се изпратят по един от следните начини:
1. По електронна поща на следния и-мейл адрес: mezofora@abv.bg /не по фейсбук/.
Да се посочи темата на писмото: ”Алманах”
2. По пощата. /Творбите се изпращат в голям плик/ на адрес: Банско 2770
Читалище „Никола Вапцаров” библиотеката за възрастни – за участие в алманах 2019г.
3. На ръка на хартиен носител в библиотеката.
Произведенията на хартиен носител ще приема Мария Зайкова, библиотекар към читалището, от 11.00 ч. – до 16ч., в библиотеката за възрастни.
Краен срок за изпращане на материалите: 30 май 2019 година.
Ще бъдат предпочетени произведения, които са свързани, или кореспондират с идеята за Банско /културното наследство, традициите, родовите корени, личности, природа/.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов