Избрани Новини

Осем години чества танцов състав "Пирински полъх“

Изнесе концерт в родния Добринище

Танцов състав „Пирински полъх“ - Добринище подари една прекрасна вечер на своите съграждани и гости, с която отбеляза своя забележителна годишнина.
Преди осем години в курортния град Добринище се заражда малка танцова група от дванадесет жени, които са твърдо решени да покажат характерните хора от региона пред публика. Не след дълго, и с много упоритост, танцовият състав става неизменна част от читалищната програма.
Няколко години по-късно е създаден и детски танцов състав „Пирински полъх“, който днес наброява шестнайсет деца.
Носител на много награди, танцовият състав днес може да се гордее с най-голямата - тази на публиката. С нестихващи аплодисменти тя награди таланта и усилията на участниците в празничния концерт и ръководителката на състава Валентина Друнчилова.
Кметът на общината Георги Икономов и неговият екип бяха гости на честването. В специален поздравителен адрес Икономов се обърна към талантливите изпълнители с думите: "Помня вашата поява на сцената преди осем години и искрено се радвам от постигнатото от вас през този кратък период. Бил съм свидетел на вълнението, което предизвиквате у многобройните ви почитатели по време на вашите изпълнения и съм убеден, че още дълги години ще срещате възторг и аплодисменти, в прослава на българските традиции, на българското танцово изкуство, на родния фолклор. Защото вашият състав е стъпил здраво на добринишкия корен, на изконното, на стойностното и непреходното.
Бъдете живи и здрави! Пренасяйте в сърцата си красотата на танцовия фолклор, предавайте я на децата ни, показвайте я и на света. Стойте все така здраво на родовия си корен, защото любовта към Добринище дава силата на вашето изкуство.
От сърце ви пожелавам нови творчески успехи! На добър час в следващите най-малко още 80 години."
От името на кмета на Добринище също бе прочетен поздравителен адрес, в който се казва: Ние, вашите съграждани, сме особено щастливи, защото вие успявате да опазите, да съхраните и популяризирате местния фолклор и традиции.
За всички нас е ясно, че постигнатото от вас е плод на дълги и изтощителни репетиции, на много труд и усилия. Затова изказвам своята признателност към вас и признателността на гражданите на Добринище, за отдадеността, вдъхновението и любовта, с които работите и ни дарявате с красотата на българските народни танци.
Скъпи приятели, вярвам, че и занапред ще развивате и обогатявате духовния живот на нашия град.
Убеден съм, че ще продължите да постигате все по-големи успехи! Ще се радвате на още по-голямо признание и на много последователи." На отрупаната с цветя сцена бяха обявени още много поздравителни адреси под продължаващите ръкопляскания и възгласи на публиката.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов