Филмите от "Кино на колелета" развълнуваха белишката публика - blagoevgrad.utre.bg

Филмите от "Кино на колелета" развълнуваха белишката публика

17 март 2019, 10:31 | blagoevgradutre
 • Снимка:
  Иван Мушкаров, община Белица

 • Снимка:
  Иван Мушкаров, община Белица

 • Снимка:
  Иван Мушкаров, община Белица

 • Снимка:
  Иван Мушкаров, община Белица

Пътуващото кино на колелета е инициатива на студентки от АУБ

Документалистиката наистина може да бъде завладяващо интересна, особено когато отразява живота и съдбите на младите хора на тъй наречения български преход.
Изоставената от родителите си Минка от ромски произход до 6 години израства в сиропиталището в Благоевград до момента, в който бива осиновена от интелигентно семейство - учители в Америка. На 19 години Минка се завръща в България, за да учи в Американския университет. По време на пребиваването си в България посещава сиропиталището, в което е отраснала, но останала с тъжни спомени от годините, прекарани там. Намира и родителите си, но разбира, че е родена под щастлива зведа със своите американски осиновители.
Пътуващото кино на колелета, поднесено от студентките от Американския университет Александра Николова от България и Аурелия от Македония впечатлиха белишката публика и с документалния филм за живота на българските студенти, тръгнали през лятната си ваканция в далечна Америка, за да спечелят пари за годишния си семестър, информират от пресцентъра на Община Белица.
Филми за съдбите човешки на прехода. Заслужава си да бъдат гледани. А изводите от тях всеки от собствената си гледна точка  може да направи.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета