Броени дни остават до фестивала “Blagoevgrad Blues&Jazz ” - blagoevgrad.utre.bg

Броени дни остават до фестивала “Blagoevgrad Blues&Jazz ”

18 март 2019, 10:42 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Благоевград

    Ще има класическа вечер

V-тото юбилейно издание на международния фестивал започва на 28 март

Остават броени дни до старта на V-тото юбилейно издание на международния фестивал “Blagoevgrad Blues&Jazz”. Тазгодишното издание започва на 28 март, като официалното откриване и първият концерт ще се проведе в ДТ „Никола Вапцаров“. Музикалните вечери продължават на 29 и 30 март, като меломаните ще могат да се насладят на любимите си изпълнители в зала „Орфей“, парк „Македония“. Билети и карти може да намерите на касата на ДТ „Никола Вапцаров“ и непосредствено преди концертите пред зала „Орфей“.
За първи път фестивалът включва класическа вечер, а блус и джаз феновете ще се насладят на различни стилове в последните две вечери.
По време на V-тото издание на международния фестивал на сцената ще излязат Камерна опера-Благоевград с гост-солистът Деян Гаврич и композиторката Драгана Йованович. Ще чуем маестро Алекс Зографов, а с него на сцената ще се качат тенорът Бойко Цветанов и Стоян Бончев.
Специална е и блус вечерта. Тя  ще ни срещне с Васко Кръпката и „Подуене Блус бенд“, които ще отбележат 30-годишен юбилей. Турнето им започва от нашата сцена, а гост е блусменът на Америка Guy Davis.
Теодосий Спасов и Влатко Стефановски, триото на Живко Петров, великолепната Хилда Казасян в дует с Христо Йоцов и Биг Бенд-Благоевград  ще закрият юбилейното издание на “Blagoevgrad Blues&Jazz”.
Всичко това е само малка част от изненадите, които ще съпътстват разрастващия се и достигнал международно значение фестивал „Blagoevgrad Blues & Jazz”.
Повече информация може да откриете на новия сайт, представящ Международния фестивал “Blagoevgrad Blus&Jazz” от основаването му до днес, на линк https://www.blagoevgradbluesandjazz.com .Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета