Валери Маринов взе бронзов медал от Спешъл Олимпикс - blagoevgrad.utre.bg

Валери Маринов взе бронзов медал от Спешъл Олимпикс

18 март 2019, 14:37 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Благоевград

  • Снимка:
    Община Благоевград

Спечели го в игрите по боче

Валери Маринов спечели бронзов медал в игрите по боче на Световни летни игри на Спешъл Олимпикс в Абу Даби. По време на състезанията за хора с интелектуални затруднения Валери се нареди на  трето място и взе бронзов медал в индивидуалната надпревара.  
Валери Маринов е потребител от Защитено жилище „Струма“. През 2008 г. заедно с двете му сестри са едни от първите потребители на Защитеното жилище за лица с умствена изостаналост в Благоевград.
През 2019 г. чрез Община Благоевград ще бъде ангажиран с трудова заетост като общ работник по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, проект „Обучение и заетост“.  
Той активно участва в спортните състезания, провеждани ежегодно в Благоевград и страната. Валери взима участие в турнири по баскетбол, лека атлетика и боче.
През 2016 и 2017  е участник в националните игри по боче на Спешъл Олимпикс България, които се провеждат в Плевен, където печели сребърен медал.
Спешъл Олимпикс се стреми да създаде един по-добър общ свят, в който хората да приемат различията помежду си спокойно и отворено, без страх и предубеждения. Движението организира целогодишно спортно-състезателна дейност в различни олимпийски спортове за деца и възрастни с интелектуални затруднения.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета