Избрани Новини

Зачестиха случаите на замеряния на влакове с камъни

От 4-ти до 16-ти март са регистрирани 8 случая

През последните две седмици зачестиха случаите на замеряния на влакове с камъни. Изключително тревожна е тенденцията през периода от 4-ти до 16-ти март, за който са регистрирани 8 случая. От началото на 2019 г. регистрираните случаи на замеряне на влакове с камъни са общо 12. За сравнение през същия период на миналата 2018 г. случаите са 7.
Подобни вандалски прояви нанасят значителни материални щети за „БДЖ - Пътнически превози” ЕООД, като фактически саботират всички усилия на ръководството за предлагане на по-добро и по-качествено обслужване на клиентите. През цялата 2018 г. са регистрирани общо 45 случая, щетите от които са оценени на  50 хил. лв.
Най-важното измерение на тези посегателства обаче е застрашаването на сигурността на движението на влаковете, както и живота и здравето на клиентите и служителите на БДЖ.
Хвърлянето на камъни по влаковете може да има трагични последствия. При средна скорост на влака 65 км/ч, дори и малко камъче може да пробие стъклото и да рани човек!
Ръководството на БДЖ предприема съвместни мерки с МВР за уведомяване в рисковите райони какви са опасностите от подобни необмислени действия с цел превенция и ограничаване на тези явления.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)