Избрани Новини

Търсят се сто матроси

Длъжностите са във военните формирования в гарнизони Варна и Бургас

Със заповед на министъра на отбраната е обявен конкурс за заемане на 100 вакантни длъжности за матроси във военните формирования от Военноморските сили в гарнизони Варна и Бургас. Кандидатите за служба във ВМС трябва да подадат до 25 април 2019 г. писмено заявление до командира на Военноморските сили чрез структурите на Централното военно окръжие (ЦВО) по постоянен адрес на местоживеене.
Конкурсът ще се проведе по график от 28 до 30 май 2019 г. във Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров” и от 4 до 5 юни 2019 г. в Информационния център на Военноморските сили. Той включва изпит за определяне на физическата годност, тест за проверка на общата култура и събеседване с кандидатите. Особеното в изпита за определяне на физическата годност на кандидатите е, че освен упражнения по бягане, коремни преси и лицеви опори, за някои от вакантните матроски длъжности са включени и упражнения по плуване – свободен стил на 100 и 1000 метра и плуване под вода.
Във военните формирования на ВМС в гарнизон Варна са обявени 75 места. Там се търсят шофьори, охранители, топогеодезисти, пожарникари, радиотелеграфисти, радиомеханици, електротехници, картечари, санитари, готвачи и др.
Във военните формирования на ВМС в гарнизон Бургас са обявени 25 вакантни длъжности за матроси, сред които за електромеханик, хидроакустик, трюмен машинист, електромонтьор, шофьор.
Условията, на които трябва да отговарят кандидатите и необходимите документи са посочени в обявата за конкурса, публикувана в интернет страницата на Министерството на отбраната на 18 март 2019 г. Информация за всеки етап от провеждането на конкурса ще бъде публикувана на интернет страницата на ВМС (www.navy.mod.bg в раздел „Новини“).
Освен на посочените в обявата телефони, кандидатите за участие в конкурса могат да получат допълнителна информация по време на информационните борси в рамките на кампанията „Бъди войник“ и на единния национален телефон: 0700 20 407.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)