Избрани Новини

Виктор Янев и Михаела Крумова от ГЕРБ-Кюстендил наградиха девойки "Кюстендилска пролет“

Снежанка Пенова е "Девойка Кюстендилска пролет"

Областният координатор на ГЕРБ-Кюстендил Виктор Янев и председателят на местния парламент в града Михаела Крумова бяха официални гости на церемонията по избор на „Девойка Кюстендилска пролет" за 2019 г. С голям спектакъл на открито в областния център се състоя 53-тият конкурс на това издание. Водещи на празничната програма бяха актрисата Яна Маринова и актьорът и музикант Орлин Павлов.
17-годишната Снежанка Пенова е "Девойка Кюстендилска пролет" за 2019 година. Наградата на победителката връчи кметът на общината Петър Паунов. Подгласнички на Снежанка станаха Виктория Тишанска, която спечели и приза „Момиче на публиката“, както и Рафиела Николова. Те бяха наградени от Виктор Янев и Михаела Крумова.
Журито, което класира победителките в конкурса, бе съставено от 28 носителки на титлата "Девойка Кюстендилска пролет" през годините.
Традицията по тържествено посрещане на пролетта датира още от 1966 година. На този празник се избира девойка, която символизира идването на пролетта, младостта, пробуждането на природата и надеждата за нов живот.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)