Нови 17 спирки ще обслужват линиите на градския транспорт - blagoevgrad.utre.bg

Нови 17 спирки ще обслужват линиите на градския транспорт

19 март 2019, 17:45 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Благоевград

    Промените влизат в сила от 1 април

  • Снимка:
    Община Благоевград

Старите автобуси отиват в историята

Нови 17 спирки ще обслужват линиите на градския транспорт в Благоевград. Те са определени от кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов след направени предложения от жители в кампанията „Ти предложи! Кмете, направи!“ Целта е да бъде осигурен максимално лесен достъп до обществени места, а промените ще влязат в сила от 1 април 2019 година. Всички автобусни линии ще имат пресечна точка при III ОУ, което ще осигури възможност на гражданите да се прехвърлят от една към друга линия безпроблемно.
Вече са подменени и старите автобуси с нови. Те отговарят изцяло на европейските екологични стандарти ЕВРО 5. Разполагат с електронни информационни табла, като на по късен етап ще бъде внедрена и гласова информационна система.
Жителите и гости на Благоевград вече ще стигат с автобус и до парк „Бачиново“. По този маршрут ще бъдат разкрити спирки при Горско стопанство - Благоевград, парк „Бачиново“, както и на разклона за с.Хърсово.
По линия № 1, от с.Рилци - Базата - с.Айдарово, се променя маршрута в частта от входа на града, по ул.„Ив. Михайлов”, кръгово движение под поликлиниката, кръгово движение при III ОУ, като автобусите ще се връщат по бул.„Св. Кирил и Методий” до старото трасе по бул.„Св. Димитър Солунски”. В тази връзка ще бъдат разкрити нови спирки при Благоевградската професионална гимназия, Спортния интернат /при УК № 8/, РТЦ, III ОУ, ул. „Илинден”, в близост до цветарските магазини.
По линия № 2 се запазва изцяло старият маршрут на движение, като се премахва началното тръгване от с.Еленово. Линията има пресечни точки с всички останали.
По линия № 5 се променя маршрута в частта след кръговото движение на бул.„Джеймс Баучер” по ул.„Иван Михайлов”, по ул.„Марица” кв.„Грамада“ в посока Промишлена зона – СБАЛО – „Петрол“. След изхода от кв.„Грамада“, маршрутът продължава по бул.„Св. Д. Солунски”- ул.„Славянска” - поликлиниката и през кръговото движение под поликлиниката се връща на стария маршрут. По тази линия ще бъдат разкрити нови автобусни спирки при Търговията, бившата цигарена фабрика, ЗИУ-Петрол -Грамада 1 (пресечка на ул.„Кл. Охридски“ с ул.„Евтим Драганов“) - Грамада 2 („Топливо“ ) - „Мототехника“ – ЮЗУ - I Студентско общежитие до поликлиниката.
По линия № 7 ще бъдат разкрити седем нови курса от с.Еленово. Разкритите нови спирки са с. Еленово - с.Еленово 1 - кв.“Еленово“ 1 – кв.“Еленово“ 2 - кв.„Еленово“ 3.
Нови седем курса от кв.„Орлова чука“ ще бъдат разкрити и по линия 10. По този начин се дава възможност на жителите от кв.Еленово за бърз и лесен достъп до кв.Струмско и обратно на жителите на кв.Струмско до кв.Еленово.
От 1 април ще бъдат въведени и нови електронни карти за градския транспорт. Те ще бъдат издавани на Автогара – Благоевград.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета