Избрани Новини

ОИЦ - Благоевград се среща с бизнеса в Разлог

Срещата е част от информационната кампания на центъра

Информационна среща на Областен информационен център - Благоевград на тема „Европейски средства в подкрепа на бизнеса“ ще се проведе днес в Разлог. По време на срещата ще бъдат представени активните към момента процедури „Подобряване на производствения капацитет в малките и средни предприятия“ по ОП „Иновации и конкурентоспособност“ и „Умения“ по ОП „Развитие на човешките ресурси“. Кампанията е насочена към представители на бизнеса и работодатели, включително общински предприятия.

Процедура „Подобряване на производствения капацитет в малките и средни предприятия“ цели повишаване на тяхната конкурентоспособност и засилване на експортния им потенциал. Минималният и максималният размер на безвъзмездната финансова помощ по процедурата за всеки отделен проект е от 100 000 лв. до 1 000 000 лв., в зависимост от категорията на предприятието-кандидат.

Целта на процедура „Умения“ по ОПРЧР е насочена към повишаване квалификацията на работната сила, насърчавайки професионалното и кариерно развитие. Индивидуалният размер на безвъзмездната финансова помощ за проект трябва да бъде минимум 15 000 лева и максимум 3 911 660 лева.

Информационната кампания на ОИЦ – Благоевград продължава на 21 март в Гоце Делчев и Хаджидимово, на 27 март в Петрич и Сандански и на 10 април в Симитли. Предварителна регистрация за срещите не е необходима, а участието в тях е безплатно.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов