Кметът д-р Атанас Камбитов символично откри 22 обновени жилищни сгради (снимки) - blagoevgrad.utre.bg

Кметът д-р Атанас Камбитов символично откри 22 обновени жилищни сгради (снимки)

20 март 2019, 13:15 | blagoevgradutre
 • Снимка:
  Община Благоевград

  Още 250 семейства имат обновени жилища

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

Жители: Благодарим Ви, че придадохте европейски облик на Благоевград

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов символично откри 22 обновени жилищни сгради по проект по ОП "Региони в растеж" 2014 – 2020. На церемонията присъстваха областният управител Бисер Михайлов, председателят на Общински съвет Радослав Тасков, общественият посредник доц. д-р Валентин Василиев, заместник-кметовете в община Благоевград, представители на фирмите изпълнители и граждани.

"Завършваме поредния проект по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020. Още 250 семейства имат обновени жилища. Броят на всички обхванати блокове, заедно с тези по Националната програма за енергийна ефективност, е около 200. Добрата новина е, че имаме още около 2,5 млн. лева и продължаваме със санирането. Стараем се да се организираме възможно най-бързо да проведем процедура и ако времето позволява, до есента да сме готови", каза кметът д-р Атанас Камбитов. Той благодари на изпълнителите и на всички, работили за реализиране на проекта и подчерта, че дейностите са приключени преди крайния срок за изпълнение.

На площад "Христо Ботев" присъстваха и живеещи в обновените блокове. "Благодарим Ви, г-н Камбитов, че придадохте европейски облик на града. Освен, че е уютно и красиво, вече плащаме и по-малко сметки за ток. Свидетели сме как беше подменена цялата подземна инфраструктура и на площада. Беше наистина необходимо", каза след церемонията по откриването Емилия Канайкова.

Стойността на проект "Обновяване на многофамилни жилищни сгради в Община Благоевград" е 4 712 109,78 лв. след сключен анекс. Целите, които бяха постигнати, са осигуряване на по-добри условия на живот за обитателите на многофамилните жилищни сгради, топлинен комфорт и по-високо качество на жизнената среда, намаляване на емисиите от парникови газове в атмосферата.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета