Президентът Радев поздрави кюстендилци за празника им - blagoevgrad.utre.bg

Президентът Радев поздрави кюстендилци за празника им

22 март 2019, 09:32 | blagoevgradutre
 • Снимка:
  Пресцентър президентство

 • Снимка:
  Пресцентър президентство

 • Снимка:
  Пресцентър президентство

 • Снимка:
  Пресцентър президентство

Държавният глава: В празника си дават среща почитта към древните обичаи и надеждата за плодородие

„Неслучайно градът на Майстора е избрал именно възкръсването на природата за свой празник. В днешните чествания си дават среща красотата и младостта, почитта към древните обичаи и традиции и народния календар, надеждата за плодородие и чисто човешкият стремеж към обновление“. Това заяви вчера президентът Румен Радев в Кюстендил, където бе гост по повод празника на града.
В тържественото си слово държавният глава посочи, че Кюстендил е средище на богати културни традиции, на множество исторически пластове от най-дълбока древност. „Дълбоките корени на региона и днешното му многообразие го превръщат в една от емблемите на България. Красотата на хората, вкусът на черешите, богатата палитра на природата са отредили особено място на Кюстендил в сърцата на българите“, каза още Румен Радев и допълни, че празникът „Кюстендилска пролет“ е една от запазените марки на града.
„Убеден съм, че с всяка следваща година празникът ще събира все повече приятели от всички краища на България, за да съпреживеят с вас невероятната атмосфера и да вдишат от животворната енергия на Кюстендил“, отбеляза президентът Радев.
По случай празника на града белоградчишкият епископ Поликарп  отправи благодарствени думи и молебен, с които благослови жителите на красивия български град. Сред присъстващите на площад „Велбъжд“ в Кюстендил бяха омбудсманът Мая Манолова, народни представители, представители на местната власт, стотици граждани.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета