Избрани Новини

Световноизвестен сомелиер ще опита керацудата в Кресна

Търсят се възможности за побратимяване на Кресна с общини в Италия

По покана на "Лозаро-винарско сдружението Керацуда, община Кресна", в средата на април града ще посети световноизвестният сомелиер и кулинар № 1 на Италия за 2012 г. за света Маурицио Ферери, съобщават от Сдружение "Обединени за Кресна".

Той е специалист по маркетинг на традиционните продукти, член на Италианската федерация на готвачите (Federation of Italian Chefs; http://www.worldchefs.org), на Международния институт на дегустаторите на кафе (Istituto Internazionale Assaggiatori Caffè) и е председател на българския клуб на Associazione Italiana Sommelier (Италианска асоциация на сомелиерите). Като "посланик" на Италия в България, Маурицио активно посредничи за изграждането на приятелски връзки и партньорство между общини в България и Италия. Всеизвестен е и неговият експертен капацитет в областта на програмирането на средства от Европейските фондове.

Цел на посещението на Ферери в Кресна ще бъде търсенето на възможности за изграждане на капацитет в "Лозаро-винарско сдружението Керацуда, община Кресна", възстановяване на традициите на лозарството и винопроизводството в региона и търсене на възможности за побратимяване на Кресна с общини в Италия.

Той ще се срещне с кмета на общината Николай Георгиев и ще участва в дегустация на местни селскостопански продукти и вино от сорта "Керацуда", организирана в негова чест от членовете на лозаро-винарското сдружението.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)