Избрани Новини

Колопоход провежда Струмяни

Поводът е празникът на общината

Днес за празника на Община Стумяни Общинска администрация и МКБППМН организират колопоход под надслов "Здраве и спорт за децата на Струмяни".
Колопоходът е с маршрут – с.Илинденци /площада/ – с.Струмяни /площада пред общината/ - с.Микрево /централен площад/ – с.Драката – с.Микрево /централен площад/.
Програма на събитието:
10:00 ч. - Тръгване на велосипедисти от с.Илинденци. Децата след инструктаж за безопасност ще бъдат придружени от обществени възпитатели и ръководители.
10:30 ч. - Групата от велосипедисти преминава през площада пред сградата на Община Струмяни, където се е сформирала друга група с деца от с.Струмяни.
11:00 ч. - Групатау преминала през площада пред община Струмяни,  тръгва и преминава през с.Микрево, където е събрана третата група велосипедисти от с. Микрево и с.Драката.
11:15 ч. - Всички велосипедисти след инструктаж се отправят на колопоход до с.Драката и обратно до площада на с.Микрево.
12:30 ч. – 13:30 ч. - На площада на с.Микрево децата ще покажат майсторство при каране на велосипед в различни дисциплини.
13:30 ч. – Награждаване на победителите във велосипедните игри.
Условия за участие:
1.На децата се осигурява безплатен транспорт от община Струмяни и сух пакет за обяд.
2.Децата трябва да бъдат в добро здравословно състояние и с възможност да издържат на физическо натоварване.
3.Децата – участници да попадат във възрастова група от 9 години до 18 години.
4.Децата-участници да ползват колело в техническа изправност,проверено и подготвено от родител.
5. Записването на децата за участие в Колопохода става с върната декларация-съгласие, подписана от родител.

Събитието се организира по случай Празника на Община Струмяни през април и във връзка с изпълнението на годишната програма на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към община Струмяни.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)