Избрани Новини

Специалисти по киберсигурност към ГДБОП ще изнесат лекция пред ученици

Децата сами проявили интерес към тази проблематика

Експерти от ГДБОП ще изнесат лекция в Кюстендил, посветена на безопасното ползване на интернет, предаде БНР. Темата на днешната беседа е „Изграждане на безопасност и доверие в технологиите чрез разработване на умения за киберсигурност“.

Чрез лекцията Регионална библиотека „Емануил Попдимитров“ в града, където тя ще се състои, ще се включи в европейската седмица „All Digital Week“.

На лекцията ще присъстват ученици от 5-те класове на 6 ОУ "Пайсий Хилендарски". Децата, както и техните преподаватели, сами проявили интерес към тази проблематика, обясни директорът на библиотеката София Пейчева:

"Това го правим в рамките на дигиталната седмица, но тази тема специално е много актуална и знам, че тя е част и от такава обучителна програма на ГДБОП, които имат пътуващи семинари на тези тема“.

Трите основни теми за кампанията за 2019 г. са:  насърчаване на медийната грамотност чрез развиване на критично мислене и цифрова грамотност, изграждане на безопасност и доверие в технологиите чрез разработване на умения за киберсигурност, повишаване на пригодността за заетост чрез разработване на подходящи умения за новите дигитални работни места.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов