Специалисти по киберсигурност към ГДБОП ще изнесат лекция пред ученици - blagoevgrad.utre.bg

Специалисти по киберсигурност към ГДБОП ще изнесат лекция пред ученици

25 март 2019, 09:24 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    pixabay

Децата сами проявили интерес към тази проблематика

Експерти от ГДБОП ще изнесат лекция в Кюстендил, посветена на безопасното ползване на интернет, предаде БНР. Темата на днешната беседа е „Изграждане на безопасност и доверие в технологиите чрез разработване на умения за киберсигурност“.

Чрез лекцията Регионална библиотека „Емануил Попдимитров“ в града, където тя ще се състои, ще се включи в европейската седмица „All Digital Week“.

На лекцията ще присъстват ученици от 5-те класове на 6 ОУ "Пайсий Хилендарски". Децата, както и техните преподаватели, сами проявили интерес към тази проблематика, обясни директорът на библиотеката София Пейчева:

"Това го правим в рамките на дигиталната седмица, но тази тема специално е много актуална и знам, че тя е част и от такава обучителна програма на ГДБОП, които имат пътуващи семинари на тези тема“.

Трите основни теми за кампанията за 2019 г. са:  насърчаване на медийната грамотност чрез развиване на критично мислене и цифрова грамотност, изграждане на безопасност и доверие в технологиите чрез разработване на умения за киберсигурност, повишаване на пригодността за заетост чрез разработване на подходящи умения за новите дигитални работни места.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета