Архиерейска света Литургия се проведе в Бобошево - blagoevgrad.utre.bg

Архиерейска света Литургия се проведе в Бобошево

25 март 2019, 12:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    ПП ГЕРБ

Присъстваха депутатът Радослава Чеканска и председателят на ГЕРБ- Бобошево Даниела Стоянова

Народният представител от ГЕРБ Радослава Чеканска и председателят на партията в Бобошево Даниела Стоянова присъстваха на Архиерейска света Литургия, която бе отслужена в храма „Успение на Пресвета Богородица“.
Негово преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп, който е и викарий на Негово Светейшество Неофит, отслужи Златоустова света Литургия в храма на Бобошево. За близо 30 години това бе първото архиерейско богослужение в малкия град. По стародавна традиция, епископ Поликарп бе посрещнат пред храма с питка и сол от десетки миряни.
По време на Литургията той подчерта пред изпълнения с народ храм, че животът ни трябва да бъде съобразен с прошката, смирението, духовната и телесна чистота, чрез които да израстваме като достойни Божии чеда. В литургията взеха участие също отец Георги Паликарски -  архиерейски наместник на Дупнишката духовна околия, целият духовен клир и енорийският свещеник на Бобошево отец Атанас Григоров.
В знак на уважение и благодарност за посещението, председателят на местния мини парламент Даниела Стоянова подари на Белоградчишкия епископ икона на Св.Иван Рилски. Освен ръчно изрисуваната върху дърво икона, Стоянова подари на гостите и кошница с плодове.
За благословение и спомен от богослужението, на всички присъстващи в храма епископ Поликарп раздаде малки икони с образа на Спасителя.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета