Агенцията по вписванията работи извънредно в цялата страна - blagoevgrad.utre.bg

Агенцията по вписванията работи извънредно в цялата страна

30 март 2019, 09:26 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    wikimapia.org

    Документи могат да се подават и онлайн

Целта е да се улесни подаването на декларации по чл. 38, ал.9, т. 2

Всички офиси на Агенцията по вписванията в страната работят извънредно днес, събота, с работно време от 09:00 до 15:30 ч.
Гишетата на агенцията в София ще бъдат отворени за клиенти и в неделя – 31.03.2019, отново от 09:00 до 15:30 часа. Така институцията цели да улесни подаването в срок на декларациите по чл.38, ал.9, т.2 от Закона за счетоводството. Законовият срок за подаване на заявленията за липса на дейност на търговци и юридически лица с нестопанска цел е от 1.01.2019 г. до 31.03.2019 г.
Агенцията по вписванията припомня, че освен на гише, документите могат да се подават и онлайн на сайта на Търговския регистър и регистъра на юридически лица с нестопанска цел (ТРРЮЛНЦ) – www.brra.bg. Според статистика на институцията се наблюдава тенденция на нарастващ брой подавани заявления с електронен подпис.
До момента в Агенцията по вписванията са постъпили около 100 000 декларации, т.е. 50 % от общия брой, които се очаква да бъдат внесени. От тях около половината са подадени на гише, а останалата половина - по електронен път. На база подадените заявления от миналата година се очаква в следващите 8 дни да бъдат внесени над 75 000 заявления.
"Миналата година в системата на Търговския регистър бяха извършени действия по обновяване и модернизиране, което увеличи с осем пъти капацитета й на работа. Въпреки това, апелирам към търговците и юридическите лица с нестопанска цел да не чакат последните дни, за да внесат декларациите си", каза Габриела Козарева, изпълнителен директор на Агенцията по вписванията.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета