Избрани Новини

Мария Габриел връчи wi-fi ваучер на Атанас Камбитов

Изграждат система за безплатен интернет в Благоевград

Българският еврокомисар Мария Габриел връчи символичен ваучер на кмета д-р Атанас Камбитов за изграждане на система за безплатен интернет на ключови места в Благоевград. Той е на стойност 15 000 евро и  ще даде възможност за безжична връзка с високоскоростен wifi  на площадите  "Георги Измирлиев", "Македония", както и в Градската градина.   
Община Благоевград е една от 113-те одобрени български общини.  Най-голямото предимство на инициативата WIFI4EU е това, че всички точки в Европа са свързани в мрежа. 
Еврокомисарят бе водещ и на Граждански диалог "Цифровото образоване: Двигател на цифровата икономика". В него взеха участие кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов, народният представител Даниела Савеклиева, областният управител Бисер Михайлов, декани на факултети към ЮЗУ "Неофит Рилски", преподаватели и студенти. Участниците в диалога акцентираха върху възможностите, които дава цифровизацията за развитието на Благоевград. Беше обсъдена и необходимостта от непрекъснато повишаване на киберсигурността, тема, по която българският еврокомисар Мария Габриел работи непрекъснато от няколко години.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)