Петрич има нов Общински клуб на инвалида - blagoevgrad.utre.bg

Петрич има нов Общински клуб на инвалида

25 март 2019, 16:29 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Петрич

Официалното откриване беше днес

Хората с увреждания от община Петрич вече имат свое ново помещение. То беше предоставено по решение на Общинския съвет след предложение на кмета Димитър Бръчков. Намира се на ул."Вардар" в града. Припомняме, че хората в неравностойно положение ползваха за своята дейност и събирания остаряла сграда в Петрич, която беше потенциално опасна. Това наложи спешната намеса на общинското ръководство за намиране на решение с осигуряването на ново помещение. Така официалното откриване на новия Общински клуб на инвалида беше днес. Специални гости бяха членове на клуба на инвалида от с.Микрево, които поднесоха и голямата изненада с фолклорни елементи на своите приятели от Петрич.

Кметът Димитър Бръчков подчерта в приветствените си думи, че усилията на местната власт за съдействие на хората с увреждания ще продължават и в бъдеще. Предвид направеното досега той беше удостоен и с диплом за личен принос в социалната интеграция на хората в неравностойно положение.

Водосвет за здраве и благоденствие отслужи енорийският свещеник отец Борислав Михов. Припомняме, че през последната една година в нови помещения бяха настанени още членовете на Съюза на слепите и Съюза на глухите в Петрич като част от социалната политика на Община Петрич.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета